KSS v Prešovskom kraji má dvoch kandidátov na europoslancov

30.10.2003 Celý región

Anna Sotáková z okresu Humenné a Ján Husár z okresu Svidník sú nominantami krajskej organizácie Komunistickej strany Slovenska (KSS) v Prešove do budúcoročný...
Anna Sotáková z okresu Humenné a Ján Husár z okresu Svidník sú nominantami krajskej organizácie Komunistickej strany Slovenska (KSS) v Prešove do budúcoročných volieb poslancov Európskeho parlamentu (EP). Informoval o tom na tlačovej konferencii v Prešove 27. októbra poslanec Národnej rady SR za KSS a predseda KV KSS v Prešove Mikuláš Juščík.

Oboch nominantov schválilo predsedníctvo KV KSS na svojom zasadaní v minulých dňoch, pričom vyberalo z deviatich návrhov okresných výborov KSS v kraji. Podľa Juščíka ide o mladých schopných ľudí (Husár je 35-ročný, Sotáková o 10 rokov staršia), vysokoškolsky vzdelaných a jazykovo vybavených. \"Minimálne jeden z nich má nádej na volebný úspech, \" povedal Juščík. Očakáva, že obaja budú na republikovej kandidátke KSS pre voľby europoslancov veľmi vysoko, pretože v štruktúrach KSS má krajská organizácia dobré postavenie. O tom, aké im pripadne miesto sa rozhodne na decembrovom rokovaní pléna Ústredného výboru (ÚV) KSS.
Juščík informoval o tom, že v krajskej organizácii KSS prevláda asi zo 70 percent nálada, aby KSS nepostavila do budúcoročných volieb prezidenta SR svojho člena, ale podporila niekoho z doteraz alebo budúcich ohlásených uchádzačov o najvyššiu ústavnú funkciu. Aj na túto otázku má dať definitívnu odpoveď rokovanie ÚV KSS v decembri t. r.

(jj)
 

Vyberte región